Meridian Ultra DAC

Meridian Ultra DAC
Zoals u misschien weet hebben Meridian en MQA iets met elkaar te maken. Ze delen de grondlegger. Deze man heet Bob Stuart. Het zal daarom niet verbazen dat het juist Meridian is die met een DA converter op de markt komt die het allerbeste uit MQA weet te halen. Vandaar de naam. Meridian introduceert de Ultra DAC. Gehuld in een jasje dat we kennen van het merk. Strak, stijlvol, gedistingeerd zelfs. Maar in het jasje gaat iets speciaals schuil.

Ultra DAC rear
Aan de achterzijde wordt al snel duidelijk dat we het hier met meer dan een volgende DAC van Meridian te maken hebben. Dit zou wel eens de beste DAC ter wereld kunnen zijn. Alle relevante bestandsformaten worden namelijk ondersteund. PCM tot 24bit/384kHz, DSD128, geen probleem. En natuurlijk MQA. De uitgaande data-rate is het equivalent van 24bit/768kHz per kanaal. De DAC kan rechtstreeks op een eindversterker worden aangesloten en fungeert dan tevens als voorversterker.


Vanaf 16 juli zijn er Ultra DAC demonstraties bij verschillende Meridian dealers in de Benelux.
Een overzicht met links naar de aanmeldpaginás treft u hieronder:

16 juli – Beter Beeld en Geluid | Hilversum

 22 juli – Van Duppen Audio | Venlo

 23 juli – Multifoon | Rotterdam

 28 juli – Hifi Solutions | Amsterdam

 30 juli – Puur AVD | Amsterdam

 31 juli – Alpha Hi-End | Brasschaat Belgium

Bij Rhapsody te Hilversum staat de ULTRA DAC vanaf 1 juli demonstratieklaar. Maak wel een afspraak om te komen luisteren zodat het team van Rhapsody de juiste set voor u kan klaar zetten!  

World’s first: 

The “Hierarchical Converter Technology, by MQA” is a patent-pending DAC technology from the creators behind MQA. It employs multiple converters to increase temporal resolution while also reducing noise and quantisation errors. The result is a level of performance that is unachievable with normal DACs.